GINOP-4.1.4-19-2019-00329


Kedvezményezett: BS CNC-WORKSHOP Gyártó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Napelemes rendszer telepítése a BS CNC-WORKSHOP Gyártó és Szolgáltató Kft-nél

Támogatás összege: 7 065 657 Forint
Támogatás mértéke: 55%

Projekt tartalma: 50,4 kWp-s napelemes rendszer beszerzése és telepítése

A projekt tényleges befejezése: 2022.03.31.

Projekt azonosító: GINOP-4.1.4-19-2019-00329

BS CNC-Workshop Kft. támogatás: GINOP-4.1.4-19-2019-00329

 

Sajtóközlemény

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL MEGVALÓSULT

A BS CNC-WORKSHOP GYÁRTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE

2022 I 05 I 23

A BS CNC-WORKSHOP Gyártó és Szolgáltató Kft. 2020. júniusában 7,07 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretében a „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” című pályázati kiíráson. A fejlesztés során napelemes rendszer telepítése valósult meg hálózati villamosenergia-termelés céljából.

 

A fejlesztés célja a 6000 Kecskemét, Kiskőrösi út 5-7. (hrsz: 9436/1) szám alatt található székhelyünk épületére történő 50,4 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése.

A projektben érintett egyetlen épületegység adja cégünk nettó árbevételének jelentősrészét, így kiemelt jelentőségű számunkra a megvalósult fejlesztés, amellyel társaságunk versenyképessége, piaci pozíciója tovább erősödik és a munkahelyek megtartása is biztosított.

A jelenlegi gazdasági helyzetben igyekszünk havi kiadásainkat a lehető legkisebbre csökkenteni. Az épület fenntartása, valamint termelő gépeink üzemeltetése jelentős terhet rótt költségvetésünkre. Cégünk a projektben szereplő épület üzemeltetése során nagyon magas energia számlákat fizetett ki az áramszolgáltató felé, mely jelentősen terhelte költségvetésünket, éppen ezért megújuló energia korszerűsítést kívántuk végrehajtani az épületen, hogy csökkentsék magas energia számláikat. Az épület energia csökkentése érdekében több alternatíva felmerült, melyek közül a napelemes rendszer került kiválasztásra. Elkötelezettek vagyunk a megújuló energiaforrások hasznosításának propagálásában és lehetőségeikhez mérten kivesszük részünket a környezettudatos megoldások alkalmazásában. Jelen beruházással is törekszünk a zöld energia kiaknázására, hiszen mindösszesen 50,4 kWp teljesítményű napelemes rendszer kiépítését valósítottuk meg a projektben.

A fejlesztés lényegében közvetett módon hozzájárul cégünk eredményének növekedéséhez a működési költségek csökkentésével, amely stratégiai szemléletünket figyelembe véve a jövőben végrehajtandó fejlesztések szempontjából kiemelten fontos, hiszen kiemelt célunk a folyamatos fejlesztés a versenyképesség fenntartása érdekében. Ennek hatására a jövőben cégünk alkalmazásában álló munkavállalók száma is emelkedhet, amely a helyi társadalmi-gazdasági mutatók javításához is hozzájárul.

Ezen fejlesztés eredményeként a fémmegmunkálási tevékenységünknek sikerült hazai szinten egy modern, költséghatékony környezetet létrehozni, melynek köszönhetően alkalmazottaink és megrendelőink, szállítóink megelégedettsége is javulni fog.

További információ kérhető:

BS CNC-WORKSHOP Gyártó és Szolgáltató Kft.

www.bscnc.hu

info@bscnc.hu